Akupunktur 2000

akupunktur2000Akupunktur 2 000 (också benämnt Acu Nova) är ett annorlunda akupunktursystem som hjälper bra vid bl a smärta och allergier. Metoden har upptäckts och utvecklats av John Boel som har sin klinik i en liten by på Väst Jylland, Aulum.

Skillnaden mellan Akupunktur 2000 och traditionell kinesisk akupunktur är att Akupunktur 2000 verkar direkt via hjärnan. Drygt 90 % av de smärtpatienter som har behandlats med metoden har fått hjälp.

Tänk dig att du står i köket och du råkar skära dig i fingret och i samma ögonblick detta händer påbörjas en läkningsprocess helt automatiskt, utan kontroll av viljan. Först skickas en impuls från fingret via det perifera nervsystemet upp till hjärnbarken och vidare till hypothalamus. Här beräknas vad som behöver göras och därefter sänds en signal vidare till hypofysen. Hypofysen sänder sedan vidare hormoner ut i blodbanan. Hormonerna i blodet ser till att hormonstimulerande körtlar uppmanas till att producera en av de viktigaste smärtstillande hormonerna, endorfin, vilket ser till att smärtan i fingret avtar. Det frigörs en mängd läkande ämnen. Det sker omkring 200 processer i kroppen, läkningsprocessen är aktiverad!

Behandlingssteg

Detta är ett micro akupunktursystem. Avgörande, för att nå optimal effekt, är att träffa punkten med 100 procents noggrannhet! Smärta i t ex nacken försvinner när du träffat exakt den rätta punkten. Hjärnan påverkas direkt och smärtan lättar.

Punkterna palperas med ett sökinstrument vid t ex finger eller armbågsled, eftersom akupunkturpunkterna är belägna vid kroppens leder. Vid den punkt som visar sig vara den mest ömmande sätter man en nål, som sedan får sitta ca 30 min.

Det kan ibland räcka att man gör en enda behandling, men har man återkommande problem länge kan behöva man upprepa. Behandling ges vid kroniska besvär 5 ggr intensivt och sedan inväntar man för att se resultat. Känner man fortfarande sig inte helt återställd kan man välja att dra ner behandling till 2 ggr/v för att sedan trappa ner ytterligare.

Det går alldeles utmärkt att behandla de flesta typer av smärtor, fysiska skador och stelhet. Här är orsaken inte viktigast utan var smärtan är lokaliserad.

Akupunktur 2000/Acu Nova är ett bra val vid:

Idrottsrelaterade skador, statisk belastning vid fel arbetsställning, artros, kronisk lumbago, akut ryggskott eller nackspärr, ischiassmärtor, diskbråck, musarm, tennisarmbåge, frusen axel, whiplash, ledvärk, stela muskler för att snabba på läkningsprocessen efter frakturer, stukning eller operation etc.