Traditionell Kinesisk medicin (TCM)

kinesiskmedicinAkupunktur är en terapiform inom traditionell kinesisk medicin (TCM) och har använts i Kina under tusentals år. Det är en effektiv metod för behandling av sjukdomar och hälsoproblem.

En TCM-akupunktör har gedigen utbildning i kinesisk medicin och uppnår därför mycket bra resultat.

TCM-akupunktören använder mycket tunna sterila nålar av rostfritt stål som sticks in i huden på de olika akupunkturpunkterna, vilka ingår i ett energinätverk – meridianer. Patienten känner ett litet stick och sedan sensationer som ömhet, stickningar och hetta. Varje punkt har sina funktioner och man brukar kombinera olika punkter beroende på hur sjukdomen ser ut.

I kinesisk medicin behandlas hela människan, inte bara symtomen. Ett sådant behandlingssätt kräver en bra förståelse av patientens hela livssituation och inte enbart de medicinska problemen.

Behandlingen med akupunktur är alltid individuellt utformad.

KinesiskAkupunkturI kinesisk medicin behandlar man livskraften Qi, harmoniserar Yin & Yang och de Fem Rörelserna – Wu Xing. Forskning i väst har visat att akupunktur bland annat påverkar nervsystem, hormoner, cirkulation, endorfiner samt transmittorsubstanser.