Om kliniken

Om_Kristina_DonyoKristina Donyo

Jag heter Kristina Donyo och driver kliniken sedan 1991.

Jag erbjuder behandlingarna: Akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin, Akupunktur2000/Acu Nova, Medicinsk laserbehandling och Klassisk massage samt ger även akupunkturbehandling enligt NADA vid drogavgiftning dvs alkohol-, läkemedels-, socker- eller narkotikaberoende. Erbjuder även kosmetisk akupunktur.

Jag har en sjuksköterskeutbildning i botten och har tidigare arbetat inom röntgendiagnostik och allmän hälso- och sjukvård samt erfarenhet från psykiatrin där jag bl.a har arbetat med ätstörningar och missbruksvård.

När det gäller akupunkturutbildning har jag utbildning både i västerländsk akupunktur vid Svenska Akupunkturskolan i Malmö samt även enligt. traditionell kinesisk medicin vid Akupunkturakademin i Stockholm.

Jag har också gjort praktik i Kina under två perioder. Jag praktiserade då i Beijing respektive Nanjing.
Jag har nu även kompletterat och erbjuder Akupunktur 2000/Acu Nova, ett annorlunda akupunktursystem som är effektivt vid smärtproblematik.

Medicinsk Laserbehandling utför jag också som ett smärtfritt alternativ till nålar och fungerar bra vid olika smärttillstånd och inflammationer.

Jag har också studerat kinesisk örtmedicin i Danmark under 1995-98, två och ett halvt år med Michael McIntyre som lärare.

Vidare har jag gått utbildning i NADA-akupunktur som används vid beroendetillstånd/drogavgiftning.
Dessutom har jag kompletterat med utbildning i klassisk massage vid Hälsoteket i Malmö 1998.
Jag har drivit egen mottagning med akupunktur sedan 1991 och är fortfarande lika fascinerad av traditionell kinesisk medicin (TCM).

Jag går regelbundet vidareutbildningar varje år för att hålla mig uppdaterad.

Jag är medlem i Svenska akupunkturförbundet, innehar ansvars- och patientförsäkring, arbetar efter etiska regler samt har tystnadsplikt.

När jag arbetar enligt traditionell kinesisk medicin  gör jag alltid en diagnos innan jag ger en behandling.

Första besöket tar ca 1-1,5tim.

 

Bengt Andersson

Jag heter Bengt Andersson och är utbildad Chi Neng Qigong-instruktör.

Qigong har blivit en del av min vardag och jag tränar varje dag sedan 10 år tillbaka.

Det hela började med att jag hade svåra ryggproblem en period och sen provade jag denna Qigong-form som har underlättat och botat mina problem.

Metoden är lätt att lära sig och jag märkte resultat redan efter en veckas daglig träning.

Qigong kan vara mycket kraftfullt om det utövas på rätt sätt. Det är därför viktigt att lära sig korrekta rörelser, andning och hållning. Man kan prova enkla rörelser, men det är bäst att ta hjälp av en erfaren lärare för att få det rätt från början och uppnå önskad effekt.

Jag erbjuder personlig träning i syfte att förbättra hälsan och ger instruktioner om olika rörelseövningar beroende av vad man behöver arbeta med för att uppnå en bättre hälsa.

Du är välkommen att ta kontakt för mera information!