Akupunkter vid stress

Akupunktur, som kan motverka negativa reaktioner vid stress, ges vid kliniken i Lund.

Bakgrund

Har man under en längre period i sitt liv känt sig belastad från olika håll kan detta leda till att man får svårt att hantera sin vardag och att kroppen ger signaler; krafterna tryter och tar sig i uttryck i krämpor av olika slag. Man känner att det är svårt att uppfylla alla krav som känns så oöverstigligt stora.

Vanligt förekommande symtom när kroppen är utsatt för stress kan t.ex. vara  spänningshuvudvärk, trötthet, koncentrationssvårigheter, irritation, ytlig andning, tryck över bröstet, matsmältningsbesvär, oro, ångest och sömnstörningar.

När man talar om insomnia, eller sömnlöshet, menar man både svårigheter att somna in och att vakna lätt med problem att somna in igen. Känslomässig stress, matsmältningsbesvär, neuroser och depression kan vara anledningar till att man får det svårt med sömnen. Många blir till sist beroende av läkemedel, som bara löser problemen tillfälligt, och kan få svårigheter att bryta sitt beroende.

Hur kan akupunktur förebygga stress?

akupunkturvidstressAlla som någon gång blivit utsatta för stor arbetsbörda vet hur det kan kännas att vara mentalt och fysiskt utarbetad. När man på detta sätt drabbas av stress kan det vara svårt att hantera vardagen. När man har passerat en viss nivå leder stressen till ett utmattningstillstånd som omöjliggör fortsatt arbete.

Akupunktur kan motverka stressutlösta utmattningsreaktioner och deras följdtillstånd: depressioner, kronisk stresskänslighet och utbrändhet. Det kan ge större möjligheter att uppnå balans i tillvaron.