Kosmetisk/estetisk akupunktur

Kosmetisk estetisk akupunktur under ögonen
Vid kosmetisk/estetisk akupunktur under ögonen, där huden är tunn, används extra tunna nålar, så kallade intradernålar.

Kosmetisk/estetisk akupunktur bygger på traditionell kinesisk medicin (TCM) och har anpassats till behandling för att föryngra huden. Behandlingsmetoden har använts länge men är relativt ny i Sverige. Intresset är stort för denna metod som är naturlig utan biverkningar. Ansiktet får ny spänst, färg och lyster, kollagenproduktionen ökar lokalt, rynkor jämnas ut och påsar under ögon minskar. Immunförsvaret får en skjuts.

Kosmetisk/estetisk akupunktur är ingen mirakelbehandling. Det tar tid att bygga upp och underhålla cirkulationen och produktion av kollagen. För den som vill undvika syntetiska krämer och kirurgiska ingrepp är detta ett sundare val.

Helheten är viktig och när det gäller kosmetisk/estetisk akupunktur och jag ger även råd om diet och livsstil. Det vi gör syns ju i både kropp och ansikte. Tänk på att dina levnadsvanor är en viktig faktor som bidrar till bestående resultat. Sömn och kostvanor, rökning, alkohol, stress osv. påverkar.

För bäst resultat ges ett tiotal behandlingar i en serie 1-2 ggr/v. Efter genomgången kur rekommenderas att man efter tre månader underhåller med enstaka behandlingar, för att främja tillväxt och fortsätta uppbyggnad av kollagen som ger förbättring/förminskning av rynkor.

Man kan redan efter första behandlingen förvänta en förbättring och känna mer stramhet. Efter 3-4 behandlingar kan man räkna med att det syns, och efter en serie blir det mera permanent.

Nålarna som används är tunna och man sticker dem ytligt. De är inte kännbara till skillnad från kroppsakupunktur. De sätts i de områden där man vill uppnå effekt och kombineras med ett fåtal nålar på kroppen. Antal nålar får ej överstiga 60.

Behandlingen ger inga svullnader och sällan blåmärken.